Scholing: huurders en eigenaren in één complex / 25 september

Sinds de corporaties huurwoningen verkopen aan particulieren zijn er steeds meer complexen waar zowel mensen met een huurcontract als mensen met een koopcontract wonen. Hoe werkt besluitvorming in een VvE? Wat is de positie van de huurders ten opzichte van de kopers? Hoe verhoudt de overlegwet zich tot het appartementsrecht? Wat zijn de afspraken die Ymere hierover gemaakt heeft met de huurdersorganisaties SHY en HYA? En hoe kunt u hier op inspelen? Daar organiseren we een scholing voor.

In een deel van de complexen van Ymere is sprake van ‘gemengd beheer’. Dit is de situatie waarin huurders en eigenaar/bewoners samen in een complex wonen. Er is dan een VvE (Vereniging van Eigenaren) die formeel eigenaar is van (delen) van het gebouw.
Voor de bewonerscommissie betekent dit dat de positie net iets verandert. Ymere kan niet meer alle zaken zelf meteen oppakken, maar moet voor de klachten over de algemene ruimte altijd de VvE raadplegen. Of bij onderhoud en investeringen aan het gebouw samen werken binnen de VvE. Tijdens de scholing vertellen we er alles over.

Er is ook ruimte om uw eigen situatie in te brengen. Hoe loopt het in uw complex en wat kunt u doen om dit te verbeteren? Deze bijeenkomst is een combinatie van kennisoverdracht en inventarisatie van het overleg in gemengde complexen.

Doelgroep: Alle bewonerscommissies en huurdersverenigingen van HYA, vooral mensen die in een VvE-complex wonen
Waar: !Woon Nieuwezijds Voorburgwal 32
Wanneer:  19.30-22.00 uur op 25 september 2024
Hoe inschrijven?: U kunt zich inschrijven voor de cursus per e-mail via info@hya.nl. Inspreken via 020 6258046 kan ook. Doet u dat wel voor 18 september. Als er te veel aanmeldingen zijn zullen er per commissie maximaal twee leden worden toegelaten. Bij onvoldoende inschrijvingen zal
de workshop helaas moeten vervallen.
Kosten: Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. HYA biedt deze gratis aan.

 

Meer over HYA

Woningcorporatie in metropoolregio amsterdam

Voor alle huurders in amsterdam


Ontvang de nieuwsbrief